Zoek je iets anders?


GEZONDE SCHOOLKANTINE

"Gezonde schoolkantines die voldoen aan de nieuwste richtlijnen!"

RICHTLIJNEN GEZONDERE KANTINES

Wil jij een verantwoord aanbod, conform de richtlijnen van het Voedingscentrum op school? Samen met onze diëtist zorgen we voor een gezonde schoolkantine die voldoet aan de nieuwste richtlijnen. De Schijf van Vijf is de basis van ons assortiment. Leerlingen genieten van een lekker, betaalbaar en gezond assortiment. We laten zien dat verantwoorde voeding leuk en lekker is!

 

 

 

WIJ GAAN VOOR EEN GOUDEN SCHOOLKANTINE

Als ondertekenaar hebben wij de plicht om op alle locaties aan het niveau ‘Zilver’ volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines te voldoen. Onze locaties voldoen dus aan de gestelde richtlijnen. Maar wij gaan samen met jou graag een stapje verder naar Goud. In een gouden schoolkantine is minimaal tachtig procent van het aanbod een betere keuze. We maken de gezonde keuze de makkelijke keuze.

HOE REALISEREN WE EEN GOUDEN SCHOOLKANTINE?

We zorgen er uiteraard voor dat de schoolkantine voldoet aan de basis- en uitstralingsregels. Dankzij ons innovatieve en creatieve karakter kunnen we snel een gouden schoolkantine realiseren. Hierbij werken we altijd volgens de laatste richtlijnen. Wat betekent dit?

  • De inhoud van frisdrank automaten bestaat voor 100% uit betere keuze producten.
  • Snoepautomaten bevatten minimaal 80% betere keuzes.
  • De Schijf van Vijf producten zetten we prominent in.
  • Meer plantaardige gerechten; beter voor het milieu en de gezondheid.
  • Introductie van innovatieve producten, zoals witbrood met graanvezels en een pizzabodem van groenten.

 

AKKOORD GEZONDE VOEDING OP SCHOLEN

Wij zijn ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen. Jongeren Op Gezond Gewicht is beheerder van het Akkoord. Binnen het Akkoord wordt gewerkt met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum monitort de partijen die het akkoord hebben ondertekend om te kunnen bepalen of zij voldoen aan deze richtlijnen. Uit de meest recentelijke monitoring blijkt dat wij uitzonderlijk goed presteren.

NUDGING

Samen met onze locatiedesigner en diëtist kijken we ook naar de indeling en routing van de gezonde schoolkantine. We passen hierbij nudging toe; het vriendelijke duwtje in de juiste richting. De betere keuze producten presenteren we aantrekkelijk en op een leuke manier. We maken van de gezonde keuze de lekkerste keuze.